<- Cielęce nóżki obsmażone w cieścieLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaCielęce zrazy wołyńskie ->

PDF Drukuj

Cielęce płuca czyli lekkie

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 833 razy.


Ugotować krótko w wodzie z cebulą i pietruszką lekkie i usiekać je drobno. Zasmażyć masła z mąką, rozprowadzić pół litrem rosołu z płucek wygotowanym, wlać parę łyżek octu, trochę cukru, małych dobrze wymytych rodzynków, zabrunacić karmelem, włożyć do tego usiekane lekkie, dobrze podgotować i wydać na stół zamiast potrawki. Można też wlać trochę wina francuskiego.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności