<- Cielęce płuca czyli lekkieLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaCielęcina marynowana na inny sposób, czyli ?set.fisch? ->

PDF Drukuj

Cielęce zrazy wołyńskie

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 766 razy.


Plasterki cienkie cielęciny układać w rondel, grubo masłem wysmarowany, przesypać solą białym pieprzem, na to położyć warstwę cieniutko krajanej młodej słoninki i znowu warstwę cielęciny i znowu słoniny. Zamknąć szczelnie pokrywą rondel i dusić na wolnym ogniu małą godzinę. Po uduszeniu wyłożyć na półmisek, obłożyć smażonymi kartoflami i podać na stół.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności