<- Głowizna wieprzowa duszona z kapustąLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGolonka 1 ->

PDF Drukuj

GÅ‚owizna wieprzowa duszona z purée z grochu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1884 razy.


Kawałek głowy wieprzowej wyluzować z kości, włożyć do rondla, dodać trochę korzeni, jarzyn i cebuli, a podlawszy rosołem, dusić pod przykryciem aż będzie miękka. Osobno ugotować zwykły suchy groch lub groszek zielony, przefasować na puree, polać bułeczką zrumienioną z masłem, a głowiznę pokrajać w plasterki i obłożyć naokoło.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności