Dodano: 2009-07-28 11:19:14 J臋zyk: Polski Odwiedzono: 1311 razy.
Potrawk臋 tak膮 mo偶na robi膰 gdy jest kilka przodk贸w z zaj臋cy, lub je艣li z combra przyrz膮dza si臋 filety, to uda tylne u偶y膰 na potrawk臋. Por膮ba膰 je na surowo w drobne kawa艂ki, doda膰 p艂ucka, serce i w膮tr贸bk臋 z zaj膮ca, kt贸re potem pokraja膰 w paseczki, posoli膰, opieprzy膰 i dusi膰 w rondlu na ma艣le z 20 deka pokrajanej w kostk臋 w臋dzonki i gar艣ci膮 drobnych szarlotek. Gdy si臋 troch臋 obrumieni posypa膰 pieprzem i papryk膮, w艂o偶y膰 dwa bobkowe li艣cie, kt贸re potem odrzuci膰, zasypa膰 p贸艂 艂y偶k膮 m膮ki i rozprowadzi膰 szklank膮 czerwonego wina, a potem przykry膰 i dusi膰 tak d艂ugo, a偶 mi臋so b臋dzie zupe艂nie mi臋kkie. Je艣li Sos za g臋sty, dola膰 par臋 艂y偶ek roso艂u i wyda膰 z ry偶em, kt贸ry przyrz膮dzi膰 tak, jak do w膮tr贸bek z drobiu. Kto chce mo偶na wkraja膰 tak偶e kilka pieczarek. Nades艂a(a): MARJA 艢LE殴A艃SKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPIS脫W" Skomentuj Powiadom o komentarzach