Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1061 razy.
Ładnego grubego sandacza ugotować lub udusić w parze podłożywszy łyżkę masła i trochę smaku z włoszczyzny, którym trzeba często rybę podlewać. Ryba duszona jest smaczniejsza, ?bo więcej smaku i soków w sobie zatrzymuje. Wyjąwszy z wanienki ułożyć ją grzbietem do góry na półmisku na białej serwecie, ładnie w rożki złożonej, półmisek ubrać zieloną i podać na gorąco do rozmaitych sosów gorących jak ?Genvoise?, ?Matelot?, ?Bordelaise?, pieczarkowy kaparowy biały, cytrynowy lub zimnych jak tatarski, ?Remoulade?, ?Ravigotte?, ?Cumberland? etc. które się podają osobno w sosjerce. Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW",1713959431 Nadesłał(a): 2024-06-18 11:32:55