<- Śledzie w oliwieLista potraw z grupy: RybyŚledzie w sosie śliwkowym ->

PDF Drukuj

Śledzie w oliwie

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1346 razy.


Wymoczyć śledzie wyżej podanym sposobem, nalać je na 24 godziny przegotowanym i wystudzonym octem, następnie wyjąć z octu, ociągnąć ze skórki i układać w garnek, przesypując każdą warstwę grubo tłuczonym;pieprzem, łamanymi bobkowymi liśćmi, w talerzyki krajaną cebulą, którą się poprzednio parzy i nalewa octem. Tak przyrządzone. śledzie zalać świeżą oliwą, żeby je zupełnie przykryła.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności