<- Marchew pureeLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchew w musztardzie ->

PDF Drukuj

Marchew smażona

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1221 razy.


Młoda marchewka jest bardzo smaczną smażona. Jeśli jest mała, zostawić w całości, większą po oskrobaniu, przekroić na dwoje lub czworo, opłukać, odblanżerować i podłożywszy łyżkę masła, posolić, zalać kilku łyżkami wody lub rosołu i dusić w parze pod przykryciem. Gdy już na wpół miękka, wsypać sporo miałkiego cukru, nie przykrywając już, smażyć raczej, a nie dusić tak, aby się ładnie ze wszystkich stron obrumieniła.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności