<- Marchew po mazursku 10 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchew smażona ->

PDF Drukuj

Marchew puree

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1996 razy.


80 dag marchwi,
100 ml śmietany,
1-2 żółtka,
tłuszcz,
1-5 dag mąki,
zielenina,
sól

Marchew umyć, oczyścić, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem, przetrzeć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z marchewka i śmietaną, dusić kilka minut, dodać żółtka i Posiekaną zieleninę, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności