<- Marchew po mazurskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchew puree ->

PDF Drukuj

Marchew po mazursku 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1070 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag marchwi
40 dag kartofli
1 szklanka mleka
0,5 szklanki wody
10 dag słoniny
sól i cukier do smaku

Oczyszczone kartofle i marchew pokroić w kostkę, włożyć do szybkowaru, wlać mleko i wodę, posolić i pocukrzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pokroić słoninę i przysmażyć tak, by się skwarki zrumieniły. Polać nią marchew przed podaniem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności