<- Marchew po generalskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceMarchew po mazursku 10 min ->

PDF Drukuj

Marchew po mazursku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1824 razy.


50 dag marchwi,
2-3 ziemniaki,
1 i 1/2 szklanki mleka,
sól,
cukier,
5 dag słoniny,
zielenina

Marchew umyć, oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki, zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier, sól i podgotować. Opłukane i obrane ziemniaki rozdrobnić w kostkę, dodać do marchwi i razem gotować do miękkości. Miękkie warzywa utłuc na miazgę i doprawić do smaku. Podać polanę słoniną ze skwarkami i posypane zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności