<- Legumina z kaszki i migdałówLista potraw z grupy: DeserLegumina z kaszki pszennej ->

PDF Drukuj

Legumina z kaszki na sypko z orszadą

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1250 razy.


Zatrzeć pół litra kaszki jednym całym jajem; po wysuszeniu wsypać ją w gotujące mleko, dodając masła i trochę soli i prużyć pod pokrywą na wolnym ogniu, żeby się zupełnie jedno ziarnko od drugiego oddzieliło, po czym ją wyłożyć na półmisek, zmieszać z cukrem, rodzynkami sułtankami, trochą cynamonu i następnie włożyć w rondel, poprzednio dobrze masłem wysmarowany i bułką wysypany i wstawić w piec na pół godziny. Tymczasem zrobić mocną orszadę i po wyłożeniu kaszki na półmisek polać gorącą orszadą.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności