<- Babka cytrynowaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBABKA CZEKOLADOWA (ŁACIATA) ->

PDF Drukuj

Babka cytrynowa

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1878 razy.


6 jaj, 4 żółtka, a 2 całe jaja, 20 deka mąki, 20 deka masła, 10 deka cukru, kieliszek araku, skórkę z jednej cytryny i cytrynowego musującego proszku. Masło umleć na śmietanę i dodawać po jednemu łyżkę cukru, żółtko, łyżkę mąki, na końcu 4 białka ubite na pianę. Formę wysmarować masłem, wysypać bułką i wstawić w piec do upieczenia.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności