<- Nadziewane prosieLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaNozki smazone z farszem ->

PDF Drukuj

Naleśniki z szynką

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2966 razy.


(porcja na 8 osób)
PRODUKTY
* 8 naleśników
* 4 plasterki szynki
* 15 dag sera żółtego
* pół papryki czerwonej świeżej lub 2-3 kiszone ogórki
* 3 średnie pieczarki
* pieprz ziołowy i sól

* Szynkę i paprykę lub ogórki pokroić na cienkie paseczki.
* Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na oliwie.
* Ser żółty zetrzeć na tarce.
* Naleśniki posypać pieprzem ziołowym i solą. Położyć pieczarki, szynkę i paprykę lub ogórki. Posypać żółtym serem.
* Naleśniki złożyć w kopertę.
* Piec w opiekaczu lub kombiwarze przez 10 minut.
P.S.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności