<- Marmurkowy placek z seremLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMasa do przekładania tortu ->

PDF Drukuj

Masa czekoladowa na mazurki

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1395 razy.


Wziąć 1/2 kilo czekolady, 1/4 kilo miałkiego cukru, pół litra słodkiej śmietanki, 1 łyżkę masła i to na wolnym ogniu ciągle mieszając, dać się zagotować i wygotować do połowy; gdy już znać, że się ciągnie i jest jednolitą masą, zdjąć z ognia i gorąco polać czyli posmarować na upieczone mazurkowe ciasto a skrzepnie się zaraz na cieście.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności