Zagnieść ciasto kruche i włożyć na 1 godz. do lodówki.
Wylepić blachę, nakłuć, piec 20 min. w 200 st.C.
Masło rozpuścić z cukrem, dodawać ser i cukier waniliowy. Kilka minut gotować na małym ogniu, stale mieszając. Budyń wymieszać ze śmietaną, dodać do sera.
Gotować, aż masa zgęstnieje.
Na cieście rozłożyć bakalie. Do połowy masy serowej dodać czekoladę.
Obie ciepłe masy przełożyć na placek - najpierw ciemną, potem jasną. Zamieszać widelcem, aby zrobił się marmurkowy wzór.
Po ostygnięciu wstawić do lodówki.
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
czy możesz podać wymiary blaszki ? Zrobiłam go i jest bardzo dobry tylko moja blacha jest za duża do niego . Nadesłał(a): Beata < j_szkudlarek@poczta.onet.pl > 2005-11-24 13:11:21