<- Chłodnik z ogórkówLista potraw z grupy: ZupaChłodnik z owoców ->

PDF Drukuj

Chłodnik z ogórków masolnych

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2221 razy.


przygotowanie bez schładzania - 30 min. dla 4 osób
300 g ogórków małosolnych
500 ml kwasu z ogórków
ząbek czosnku
szklanka śmietany
szklanka zsiadłego mleka
3 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
cukier, sól
Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać kwasem z ogórków, gotować kilka minut.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub rozgnieść, dodać do wywaru ogórkowego, wywar ostudzić.
Zsiadłe mleko połączyć ze śmietaną, dokładnie wymieszać.
Wlać do schłodzonego wywaru.
Dodać koperek i szczypiorek.
Chłodnik przyprawić do smaku solą i
"Moje Gotowanie"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności