<- Chłodnik z ogórków masolnychLista potraw z grupy: ZupaChłodnik z porów ->

PDF Drukuj

Chłodnik z owoców

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 895 razy.



40 dag czarnych jagód,
30 dag poziomek albo 50 dag truskawek,
20 dag cukru,
2/3 szklanki śmietany,
paczka cukru waniliowego,
7 szklanek mleka zsiadłego

Dowolnie wybrane owoce opłukać w bieżącej wodzie, usunąć ogonki i rozetrzeć z cukrem na miazgę (najlepiej w mikserze). Mleko zsiadłe oziębić i roztrzepać razem ze śmietaną. Dodać roztarte owoce i cukier waniliowy; przyprawić do smaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności