<- TortLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTort ananasowy 1 ->

PDF Drukuj

TORT "MOCCA"

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 922 razy.



Składniki ciasta :
40 dag cukru,
8 białek,
1 paczka cukru waniliowego.

Składniki kremu :
8 żółtek,
20 dag cukru,
20 dag masła,
pół szklanki naparu z kawy.

Ubić białka na pianę, dodać cukier, ubić na sztywno, wsypać cukier waniliowy i wymieszać. Upiec 2 placki.

Przyrządzanie kremu. Źółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć mocnym naparem z kawy i ucierać na parze do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i mieszając ostudzić. Dodać utarte na pianę masło, wymieszać. Przełożyć tort kremem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności