<- TORCIKI KREMOWELista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTORT "MOCCA" ->

PDF Drukuj

Tort

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4127 razy.

CUKIER:1 szklanka
JAJKA:4
MĄKA:3 łyżki
BUDYŃ:1 szklanka (śmietanko
MARGARYNA:0,5 kostki
PROSZEK DO PIECZENIA:2 łyżeczki
AROMAT:1
MARGARYNA:1 kostka
CUKIER PUDER:30 dkg
ŹÓŁTKO:2
KAKAO:7 łyżeczek

Przepis z radia.

Ciasto:
Cukier utrzeć z jajkami na dobry kogel-mogel i stopniowo dodawać mąkę i budyń. Następnie po trochu wlać margarynę (0,5 kostki) roztopioną w rondlu, a na końcu dodać proszek do pieczenia i aromat.
Ciasto rozłożyć na dwa placki, a gdy dobrze wyrosną, to jeszcze każdy z nich przekroić na pół.

Nadzienie:
Margarynę (1 kostka) utrzeć z cukrem pudrem i dodać żółtka. Wszystko to utrzeć na jednolitą masę, a na końcu dodać kakao i wymieszać.

From: Renata Szumna

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności