<- Ciasteczka z orzechow wloskichLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasteczka z płatków owsianych ->

PDF Drukuj

CIASTECZKA Z ORZECHÓW

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1004 razy.



Składniki masy :
1/2 kg orzechów włoskich,
1/2 kg cukru,
1 jajo,
sok z 1 cytryny.

Składniki Iukru :
12 dag cukru,
1 białko,
sok z 1 cytryny.

Obrane orzechy zemleć w maszynce z cukrem, jajem i sokiem z cytryny. Masę wyrobić, rozwałkować na grubość 2 cm i wykroić szklanką lub foremką ciasteczka. Utrzeć lukier, posmarować ciasteczka i piec w letnim piekarniku 15-20 minut.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności