<- Ciastka z pianką i jagodamiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiastka ze skwarek ->

PDF Drukuj

CIASTKA Z WIŚNIAMI

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1615 razy.



12 dag mąki,
12 dag cukru,
12 dag masła,
12 dag migdałów,
1 laska wanilii,
konfitura z wiśni.

Utrzeć masło do białości, wmieszać zmielone migdały, mąkę, cukier i wanilię. Formować niewielkie kulki, robiąc w każdej małe wgłębienie. Ułożyć na blasze w dużych odstępach, gdyż rozlewają się. Piec w gorącym piekarniku. Po ostygnięciu w każde wgłębienie włożyć osączoną wiśnię.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności