<- KabaczkiLista potraw z grupy: Info - o ....Kapary - do jakich potrawa dodawać ->

PDF Drukuj

Kalafior

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1767 razy.


Popularny w polskiej kuchni, szczególnie ze smażoną na maśle bułką tartą. Nie gotujemy go zbyt długo /jest nieapetyczny, gdy się rozpada/. Aby zlikwidować nieprzyjemny aromat, unoszący się w trakcie gotowania, wrzućmy do garnka skórkę razowego chleba. Nie zapomnajmy również o pyszynch i surówkach z rozdrobionych różyczek surowego kalafiora. Doprawiamy je majonezem połączonym ze śmietnaą i np. odrobiną egzotycznej przyprawy curry. Kalafior ma bardzo dużo witamin. Przede wszystkim witaminę C, witaminę E, witaminę B6 i beta-karoten. Kalafior zawiera również dość dużo błonnika.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności