<- Ciasto urodzinowe dla dzieci - chałupki wiejskieLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto wielkanocne na ostro ->

PDF Drukuj

Ciasto wielkanocne

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1684 razy.



Kuchnia węgierska
250 g cukru
szczypta soli
8 jaj
20 g masła
160 g mąki
dowolny dżem

Cukier utrzeć z żółtkami na pulchną masę, dodać mąkę, pianę ubitą z białek i sól. Wszystko dobrze wymieszać, przełożyć do wysmarowanej masłem podłużnej foremki i upiec w gorącym piekarniku. Odczekać aż przestygnie, wtedy przekroić, przełożyć dżemem, ponownie złożyć i podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności