<- PLACEK KRUCHY Z PIANKĄLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPlacek makowy ->

PDF Drukuj

PLACEK KRUSZONKOWY

Dodano: 2010-01-01 14:34:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 803 razy.



0,5 kg mąki,
25 dag cukru,
20 dag margaryny,
2 jaja,
1 paczka proszku do pieczenia,
2 łyżki marmolady.

Zagnieść razem margarynę, cukier, jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyrabiać aż przekrajane będzie miało małe dziurki. Wtedy podzielić je na dwie równe części. Jedną część rozwałkować, włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posmarować marmoladą. Drugą część drobno posiekać i posypać nią ciasto ułożone w formie. Placek wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 45 minut.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności