<- Biszkopt Cioci AnieliLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopt na białkach ->

PDF Drukuj

BISZKOPT MAKOWY

Dodano: 2010-01-01 14:34:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1861 razy.



20 dag maku,
5 dag tartej bułki,
20 dag cukru,
6 jaj,
1 olejek migdałowy.

Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Następnie nadal ucierać dodając stopniowo cukier, przesianą tartą bułkę i po jednym żółtku. Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. 30 minut. Po ostudzeniu można przełożyć dowolną masą i polukrować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności