<- BISZKOPT MAKOWYLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopt paschalny ->

PDF Drukuj

Biszkopt na białkach

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3736 razy.


6 białek,
6 dag (3 łyżki) mąki,
12 dag ( 1/2 szklanki) cukru,
cukier waniliowy lub esencja zapachowa,
tłuszcz i papier do formy

Przesianą mąkę zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę. Dodać mąkę z cukrem, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku 30-40 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności