<- Kisiel z rabarbaruLista potraw z grupy: DeserKisiel z surowymi poziomkami ->

PDF Drukuj

KISIEL Z SUROWYCH JABŁEK

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1450 razy.



50 dag jabłek (antonówek, renet)
10 dag cukru
6 dag mąki ziemniaczanej miazga z surowej róży
1/2 szklanki wody

Jabłka opłukać, obrać cienko, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dopełnić wodą do 1/2 litra objętości, podgrzać. Do mąki ziemniaczanej dodać zimną wodę, wlać na silnie podgrzany przecier, mieszając zagotować. Odstawić, dodać 2-3 łyżeczek surowej miazgi z owoców róży lub surowej skórki cytrynowej oraz cukier do smaku; wlać do salaterki, ostudzić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności