<- KISIEL (MUS) OWOCOWY Z GRYSIKU PSZENNEGOLista potraw z grupy: DeserKisiel herbaciany ->

PDF Drukuj

KISIEL (MUS) WANILIOWY Z GRYSIKU PSZENNEGO

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 737 razy.



20 dag grysiku pszennego (manny)
1/4 laski wanilii
80 dag mleka
2 białka (piana)
10 dag cukru

Część zimnego mleka wymieszać z manną. Resztę mleka zagotować, mannę wlać na wrzące mleko i mieszając na brzegu płyty rozkleić ją, dodać cukier do smaku, i wanilię (ok. 20 min.). Rozklejoną mannę odstawić i szybko ubijać ręcznie lub w mikserze na jednolitą gładką masę (ok. 20 min.). Po ubiciu mus wymieszać z pianą z białek, wyłożyć do kompotierki i ostudzić. Podawać z sorbetem surówkowym z malin i porzeczek lub truskawek, śmietanką bitą lub sosem waniliowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności