<- KISIEL (MUS) WANILIOWY Z GRYSIKU PSZENNEGOLista potraw z grupy: DeserKisiel kakaowy ->

PDF Drukuj

Kisiel herbaciany

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2026 razy.


1 łyżeczka suchej herbaty,
1/2 szklanki wrzącej wody,
2 szklanki mleka,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1/2 szklanki cukru,
sok owocowy do polania

Zagotować odmierzoną wodę, zaparzyć herbatę, przykryć. Odlać trochę zimnego mleka i rozmieszać z mąką ziemniaczaną. Zagotować resztę mleka z cukrem, dodać przecedzony napar z herbaty i wlewać mieszając, zawiesinę z mąki, zagotować. Odstawić do ostudzenia. Kisiel polać sokiem owocowym.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności