<- Galaretka poziomkowa [przepis prababci]Lista potraw z grupy: DeserGalaretka truskawkowa ->

PDF Drukuj

GALARETKA SUROWA OWOCOWA

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1560 razy.



35 dag malin
2 dag żelatyny
20 dag cukru
3 łyżki wody gorącej
3/4 litra wody

Źelatynę opłukać, namoczyć na godzinę w zimnej wodzie. Potem ją odcisnąć, zalać kilkoma łyżkami wrzącej wody, podgrzać i mieszając rozpuścić w gorącej wodzie. Owoce opłukać, zmiażdżyć, wycisnąć przez woreczek, miazgę przelać wodą, zmieszać z sokiem. Płyn wymieszać z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzić na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności