<- GALARETKA Z POMARAŃCZĄLista potraw z grupy: DeserGalaretka z wina 1 ->

PDF Drukuj

GALARETKA Z SOKÓW OWOCOWYCH SMAŹONYCH

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 804 razy.



1/2 litra wody
8 dag pasteryzowanego przecieru z porzeczek
1 szklanka syropu owocowego (malinowego, wiśniowego, truskawkowego),
1-2 dag żelatyny
3 łyżki wody gorącej

Wodę zagotować, dodać sok owocowy i przecier z porzeczek do smaku i - jeżeli potrzeba - dosłodzić. Rozpuścić żelatynę w wodzie, wymieszać starannie z płynem, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzać na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności