Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2202 razy.
2 opakowania żelatyny spożywczej,
1/2 szklanki zimnje wody,
2 szklanki przecedzonego soku owocowego /winogronowego, żurawinowego lub malinowego/,
3/4 szklanka cukru,
szczypta soli,
1/2 l wina,
przecedzony sok z 3 cytryn
świeże owoce do przybrania,
cukier puder
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Wlać do prawie wrzącego soku owocowego wymieszać, sprawdzić, czy żelatyna jest całkowicie rozpuszczona.
Dodać cukier do smaku i szczyptę soli. Ostudzić. Następnie dodać sok cytrynowy i wino. Wlać do salaterki i wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem udekorować świeżymi owocami, obtoczonymi w cukrze pudrze.
Skomentuj Powiadom o komentarzach