<- RYŹ "OŚMIU KLEJNOTÓW"Lista potraw z grupy: DeserRyż na zimno ->

PDF Drukuj

Ryż na winie 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 644 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ryżu
1 szklanka wody
1 szklanka białego wina (może być owocowe)
0,5 szklanki cukru
8 połówek moreli (surowych lub z kompotu)
0,5 laski wanilii
sok z cytryny do smaku
cukier puder do wysypania formy

Wsypać do szybkowaru ryż, wrzucić rozerwaną wanilię wlać wodę i wino. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu szybkowar otworzyć, ryż nieco przestudzić i układać ciasno w salaterce lub innej formie opłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem pudrem. Po kilku godzinach wyłożyć ryż na półmisek i przybrać połówkami moreli.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności