<- Smażone banany w miodzieLista potraw z grupy: DeserSorbet cytrynowy ->

PDF Drukuj

Smażony kremik

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 656 razy.



Kuchnia brazylijska
4 żółtka roztrzepane
1 szklanka śmietanki-kremówki (30 %).
1 ubite jajo
masło do smażenia
cukier puder
cynamon

1. Źółtka ubić z kremówką na sztywną masę.
2. Na blaszce wysmarowanej masłem rozprowadzić cienką warstwę kremiku.
3. Wstawić do słabo nagrzanego; piekarnika (160C) i piec przez 30 min.
4. Wyjąć, wystudzić.
5. Pokrajać w kwadraty, posmarować każdy jajem, smażyć w maśle.
6. Posypać cukrem pudrem i cynamonem.
7. Podawać na gorąco.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności