<- Legumina z czerstwego ciastaLista potraw z grupy: DeserLegumina z gotowanych kartofli ->

PDF Drukuj

Legumina z dyni CAZU ELA

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 626 razy.



Kuchnia portorykańska
1/2 kg dyni obranej, pokrajanej w kostkź
1 litr wody
1/2 łyżeczki soli
2 jaja roztrzepane
2 i 1/2 łyżeczki mąki
2 i 1/2 łyżki mleka
1 łyżeczka stopionego masła
1/2 łyżeczki cynamonu
5 łyżeczek cukru

1. Dynię gotować w wodzie z solą przez 15 min., aż będzie miękka, odcedzić.
2. Ugotowaną dynię utrzeć na jednolitą masę, dodać resztę składników i wymieszać.
3. Przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190C) i piec przez 40-45 min.
5. Podawać na gorąco ze śmietanką lub na zimno z bitą śmietaną.
Proporcje dla 3-4 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności