<- Legumina z bułekLista potraw z grupy: DeserLegumina z dyni CAZU ELA ->

PDF Drukuj

Legumina z czerstwego ciasta

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1524 razy.

CZERSTWE CIASTO:kilka kromek
MLEKO:(ciepłe) trochę
KASZA MANNA:1 łyżka
JAJKA:1 szt.
CUKIER WANILIOWY:
BUŁKA TARTA:
TŁUSZCZ:do formy

Kromki cista skropić ciepłym mlekiem, aby dobrze zwilgotniały. Dodać łyżkę kaszki, kogel-mogel z 1 żółtka i cukru waniliowego, pianę z 1 białka. Wszystko lekko wymieszać i wyłożyć do małej tortownicy lub żaroodpornej miski, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (180-200C) i zapiekać przez 20 minut. Podawać na zimno lub na gorąco z sokiem owocowym lub śmietanką wymieszaną z cukrem waniliowym.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności