<- Galaretka mleczno-poziomkowaLista potraw z grupy: DeserGalaretka na białym winie ->

PDF Drukuj

GALARETKA MLECZNO-POZIOMKOWA

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 954 razy.



1 szklanka mleka
20 dag poziomek
2 łyżeczki żelatyny

Źelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min. Ogrzewać do wrzenia, odstawić, ostudzić. Mleko zagotować, ostudzić. Poziomki przebrać, umyć, osączyć dokładnie, a następnie zmiksować z mlekiem. Pod koniec miksowania dodać ostudzoną żelatynę. Deser wyłożyć na salaterkę lub do porcjowych kompotierek, przykryć. Pozostawić w lodówce do zestalenia.
Uwaga! Według podanego przepisu można przyrządzić także galaretkę z truskawek lub czarnych jagód.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności