<- Galaretka migdalowaLista potraw z grupy: DeserGALARETKA MLECZNO-POZIOMKOWA ->

PDF Drukuj

Galaretka mleczno-poziomkowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1745 razy.


2 szklanki mleka,
80 dag cukru,
25 dag poziomek,
2 dag żelatyny,
cukier waniliowy

Poziomki przygotować i zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. Źelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić w gorącym mleku. Po przestygnięciu dodać przecier poziomkowy, cukier oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać i rozlać do kompotierek. Odstawić do zastygnięcia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności