<- Owoce w galarecieLista potraw z grupy: DeserOwocowa piramida ->

PDF Drukuj

OWOCE W PIANCE

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 645 razy.



40 dag jabłek
2 białka
sok cytrynowy

Białka oziębić w lodówce. jabłka umyć, obrać, pokrajać w cząstki, wykrawając gniazda nasienne. Włożyć do wrzącej wody, ugotować. Odcedzić, wyłożyć na salaterkę i ostudzić, a następnie oziębić w lodówce. Z oziębionych białek ubić sztywną pianę. Do ubitej piany dodać nieco soku cytrynowego i jeszcze lekko podbić. Jabłka wyjąć z lodówki, przykryć pianą i od razu podawać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności