<- OWOCE W PIANCELista potraw z grupy: DeserPalacsinta z sosem czekoladowym ->

PDF Drukuj

Owocowa piramida

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1580 razy.


1/2 kg dużych dojrzałych truskawek, 1/2 kg mrożonych malin, częściowo rozmrożonych, 1 szklanka gęstej śmietany, 2 łyżki cukru, 1 łyżka brandy lub curacao /likieru pomarańczowego/ Umyć truskawki i delikanie osuszyć. Ułożyć w piramidę na dużym płaskim talerzu. Zmiksować maliny i polać truskawki. Oziębiać w lodówce przez godzinę. Przed podaniem ubić śmietanę z cukrem, dodać brandy lub curacao. Podawać oddzielnie.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności