<- Jabłka po normandzku 10 minLista potraw z grupy: DeserJabłka w kwasie na sałatę zimową ->

PDF Drukuj

JABŁKA SMAŹONE W CIEŚCIE

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 732 razy.



35 dag jabłek
10 dag mąki
2/3 szklanki mleka
3 łyżki margaryny
4 łyżki cukru
2 jaja
paczka cukru waniliowego

Jabłka umyć, obrać, pokrajać w plasterki, usunąć gniazda nasienne. Przygotować ciasto gęstsze jak na naleśniki, dodać ubitą pianę z białek. Maczać w cieście plasterki jabłek i smażyć na jasny kolor. Podawać posypane cukrem waniliowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności