<- Krem kawowy ILista potraw z grupy: DeserKrem kawowy w kieliszku ->

PDF Drukuj

KREM KAWOWY II

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 692 razy.



4 jaja
15 dag cukru
3 listki żelatyny
łyżka kawy
1/3 szklanki bitej śmietany

Źółtka utrzeć z cukrem do białości. Źelatynę namoczyć w wodzie, a następnie rozpuścić. Zmieloną kawę zaparzyć w 1/3 szklanki wody. Gdy przestygnie, odcedzić, wlać do żółtek, dodając pół łyżeczki kawy mielonej dla utrzymania aromatu. Ubić sztywną pianę z białek i dalej postępować jak w przepisie na krem cytrynowy.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności