<- KREM KAWOWY II
Lista potraw z grupy:
Deser
KREM MALINOWY ->
PDF
Drukuj
Krem kawowy w kieliszku
Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1325 razy.
Kuchnia węgierska
1 filiżanka mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
1 filiżanka mocnej kawy
3 łyżki cukru
1 jajo
słodka śmietanka
3 łyżki mąki
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Źółtko wymieszać z cukrem i kawą. Dodać mąkę, zalać mlekiem i stale mieszając gotować aż do zgęstnienia masy. Krem przełożyć do kieliszków od wina, a gdy wystygnie, udekorować go bitą śmietaną.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności