<- Krem kawowy w kieliszkuLista potraw z grupy: DeserKrem migdałowy ->

PDF Drukuj

KREM MALINOWY

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1304 razy.



20 dag malin
15 dag cukru
białko
szklanka bitej śmietany
3 listki żelatyny

Maliny przetrzeć przez sito, oziębić, dodać cukier oraz białko i ubijać, aż masa zbieleje. Do ubitej śmietany wlać masę z malin, ostrożnie wymieszać, dodać rozpuszczoną żelatynę. Następnie przełożyć krem do naczynia opłukanego zimną wodą i posypać cukrem pudrem; wstawić do lodówki. Podawać z biszkoptami. Taki krem można sporządzić z wszystkich jagód, a także z innych owoców.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności