<- MUS TRUSKAWKOWY Z CYNAMONEMLista potraw z grupy: DeserMus z jabłek z różą ->

PDF Drukuj

MUS Z JABŁEK

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 764 razy.



40 dag jabłek winnych
15 dag cukru pudru
2 listki żelatyny
3 białka
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
cukier waniliowy

Jabłka upiec w piekarniku lub w prodiżu, następnie przetrzeć przez sito i ostudzić. Źelatynę namoczyć w wodzie. Ostudzone jabłka ubijać z białkami i cukrem, aż masa stanie się puszysta. Dodać do smaku trochę soku z cytryny lub kwasku cytrynowego oraz rozpuszczaną żelatynę. Mus wyporcjować i przybrać konfiturą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności