<- Mleczko waniliowe ILista potraw z grupy: DeserMleczko zapiekane ->

PDF Drukuj

MLECZKO WANILIOWE II

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 646 razy.



2 szklanki mleka
10 dag cukru
3 jaja
paczka cukru waniliowego lub laska wanilii naturalnej

Cukier rozpuścić w mleku, dodać cukier waniliowy lub zaparzoną wanilię naturalną. Wbić jaja i dobrze rozmieszać. Masę wlać do filiżanek i wstawić do większego naczynia z taką ilością wody, aby filiżanki zanurzyły się do połowy; nakryć je pergaminem. Naczynie przykryć pokrywą i gotować powoli, aż mleczko zetnie się na galaretkę. Następnie filiżanki wyjąć z wody i ostudzić. Podawać przybrane konfiturami i biszkoptami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności