<- POZIOMKI W KREMIE JOGURTOWYMLista potraw z grupy: DeserPRZECIER Z PIECZONYCH JABŁEK ->

PDF Drukuj

POZIOMKI Z CUKREM I ŚMIETANĄ

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1220 razy.



50 dag poziomek
śmietana lub śmietanka
10-15 dag cukru w mączce

Poziomki przebrać, wyłożyć na cedzak, opłukać starannie pod słabym prądem bieżącej wody, osączyć. Układać warstwami na szklanej salaterce, przesypać cukrem, położyć w chłodzie. Podawać z cukrem i z bitą śmietanką kremową, słodką śmietanką z lodu, śmietaną kwaśną. Przygotować na 1/2 godziny przed podaniem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności