<- POZIOMKI Z CUKREM I ŚMIETANĄLista potraw z grupy: DeserPrzekładana galaretka z poziomek na białym winie ->

PDF Drukuj

PRZECIER Z PIECZONYCH JABŁEK

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1243 razy.



20 dag aromatycznych kwaśnych jabłek
skórka cytrynowa lub miazga surowych owoców róży
2-3 dag cukru

Jabłka umyć i upiec w średnio nagrzanym piecu uważając, aby skórka nie rumieniła się. Miękkie jabłka przetrzeć przez sito drewnianą łyżką i podać gorące do spożycia. Przecier można też ocukrzyć i wymieszać z witaminowymi dodatkami (owoce róży, przecier porzeczkowy).
(na jedną osobę)



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności