<- KOMPOT Z ANTONÓWEK I RENET
Lista potraw z grupy:
Deser
KOMPOT Z CZEREŚNI I PORZECZEK ->
PDF
Drukuj
KOMPOT Z BORÓWEK I CZARNYCH JAGÓD
Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1390 razy.
40 dag borówek
1/2 litra wody
20 dag cukru
Zagotować wodę z cukrem. Jagody przebrać (odrzucić liście, niedojrzałe jagody), wyłożyć na cedzak, opłukać starannie pod bieżącą wodą, osączyć. Jagody włożyć do syropu, raz zagotować, odstawić, jeśli trzeba, dosłodzić. Ostudzić, wlać do kompotierki.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności