<- KOMPOT MORELOWYLista potraw z grupy: DeserKOMPOT Z BORÓWEK I CZARNYCH JAGÓD ->

PDF Drukuj

KOMPOT Z ANTONÓWEK I RENET

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1523 razy.



1/2 litra wody
15 dag cukru
50 dag jabłek
skórka cytrynowa

Zagotować wodę. Jabłka umyć, opłukać, wyciąć miejsca uszkodzone, obrać, podzielić na 2 lub 4 części, wyciąć gniazda nasienne. Skórki i gniazda włożyć do wrzącej wody, szybko ugotować do miękkości, przecedzić i odpadki odcisnąć z soku. Wywar szybko zagotować, dodać cukier, włożyć, pokrajane jabłka, powoli ugotować. Ostudzić pod przykryciem. Kompotu tego nie potrzeba przyprawiać, ma naturalny piękny aromat. W ten sposób gotuje się te odmiany jabłek, które mają wysoką wartość witaminową.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności